joi, 14 martie 2013

Ce sa alegem? Vopsea de par sau nuantator?

In primul rand trebuie sa stim ce nuanta ni se potriveste, cu ce culoare ne sta cel mai bine.
Pe oricare dintre aceste doua variante am merge trebuie sa fim constiente de faptul ca parul nostru nu va mai arata ca cel natural, nu va mai avea aceeasi textura.

Dupa procesul de vopsire  trebuie sa folosim masca nutritiva si reparatoare de fiecare data cand ne spalam parul.
Alege nuanta numai dupa ce ai consultat un hair stilist foarte bun. Alta varianta ar fi aceea de a gasi programe in care poti sa iei o poza cu tine si sa incerci diferite culori, in felul acesta nu dai gres.
Daca iti place sa risti poti incerca direct pe par mai multe variante de nuante pana obtii ceea ce iti place si te defineste.
Nu incerca sa treci brusc de la o culoare foarte deschisa la una inchisa sau invers, in primul rand nu-ti va iesi nuanta pe care tu ai vazut-o in catalog si in al doilea rand iti va lua ceva timp pana te vei obisnui cu noua culoare.
Diferenta intre vopsea si nuantator:
- nuantatorul nu ataca foarte tare firul de par.
- culoarea iese din par dupa cateva spalari.
- cu nuantatorul iti poti vopsi varfurile mai des pentru ca nu arde parul.
Poti incerca vopsele din magazin sau din saloane profesionale.
O gama foarte buna de vopsea este cea de la joicco, dar nu o poti cumpara decat din salon.
Alte variante ar fi: Free limix-25 lei, Wella prolesionala - koleston - 35 lei, Vitality tone - fara amoniac Cover line- 20 lei, Matrix, Color soin.


Apivita - Biokap



O alta varianta mult mai putin invaziva, care protejeaza firul de par este: Apivita, Biokap - le poti cumpara de la farmacie si costa in jur de 60 lei.

Acum te las pe tine sa alegi varianta cea mai potrivita!



Multumesc bunei mele prietene , Ada


Eu am ales aici sa decolorez radacinile cu oxidant de 9%, atentie nu l-am lasat pe par mai mult de 20 min. Tehnica decolorarii trebue bine stapanita pentru a evita aparitia de pete, in cazul in care nu a fost vopsit parul uniform. Nu uita trebuie sa lucrezi foarte repede in felul acesta nu risti sa deteriorezi parul clientei. Verifica parul cat timp lasi clienta cu decolorant, in unele zone parul se decoloreaza foarte repede, nu trebuie sa mentii mult timp decolorantul pe par, lasa-l pana esti multumita de rezultat si spala parul fara sa aplici balsamul.
Am uscat parul cu feonul si am aplicat vopsea(Freelimix) + oxidant de 3%  pentru a nuanta parul si pentru a taia tenta de galben.

Succes !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu