joi, 14 martie 2013

Ce sa alegem? Vopsea de par sau nuantator?

In primul rand trebuie sa stim ce nuanta ni se potriveste, cu ce culoare ne sta cel mai bine.
Pe oricare dintre aceste doua variante am merge trebuie sa fim constiente de faptul ca parul nostru nu va mai arata ca cel natural, nu va mai avea aceeasi textura.

Dupa procesul de vopsire  trebuie sa folosim masca nutritiva si reparatoare de fiecare data cand ne spalam parul.
Alege nuanta numai dupa ce ai consultat un hair stilist foarte bun. Alta varianta ar fi aceea de a gasi programe in care poti sa iei o poza cu tine si sa incerci diferite culori, in felul acesta nu dai gres.
Daca iti place sa risti poti incerca direct pe par mai multe variante de nuante pana obtii ceea ce iti place si te defineste.
Nu incerca sa treci brusc de la o culoare foarte deschisa la una inchisa sau invers, in primul rand nu-ti va iesi nuanta pe care tu ai vazut-o in catalog si in al doilea rand iti va lua ceva timp pana te vei obisnui cu noua culoare.
Diferenta intre vopsea si nuantator:
- nuantatorul nu ataca foarte tare firul de par.
- culoarea iese din par dupa cateva spalari.
- cu nuantatorul iti poti vopsi varfurile mai des pentru ca nu arde parul.
Poti incerca vopsele din magazin sau din saloane profesionale.
O gama foarte buna de vopsea este cea de la joicco, dar nu o poti cumpara decat din salon.
Alte variante ar fi: Free limix-25 lei, Wella prolesionala - koleston - 35 lei, Vitality tone - fara amoniac Cover line- 20 lei, Matrix, Color soin.


Apivita - Biokap



O alta varianta mult mai putin invaziva, care protejeaza firul de par este: Apivita, Biokap - le poti cumpara de la farmacie si costa in jur de 60 lei.

Acum te las pe tine sa alegi varianta cea mai potrivita!



Multumesc bunei mele prietene , Ada


Eu am ales aici sa decolorez radacinile cu oxidant de 9%, atentie nu l-am lasat pe par mai mult de 20 min. Tehnica decolorarii trebue bine stapanita pentru a evita aparitia de pete, in cazul in care nu a fost vopsit parul uniform. Nu uita trebuie sa lucrezi foarte repede in felul acesta nu risti sa deteriorezi parul clientei. Verifica parul cat timp lasi clienta cu decolorant, in unele zone parul se decoloreaza foarte repede, nu trebuie sa mentii mult timp decolorantul pe par, lasa-l pana esti multumita de rezultat si spala parul fara sa aplici balsamul.
Am uscat parul cu feonul si am aplicat vopsea(Freelimix) + oxidant de 3%  pentru a nuanta parul si pentru a taia tenta de galben.

Succes !

miercuri, 13 martie 2013

Cum sa avem o piele catifelata

Vorbeam zilele trecute cu colegele despre noi, femeile, despe cosmetice, creme si tot felul de lucruri legate de noi.
Tin cu tot dinadinsul sa le contrazic. Povesteau ca au urmarit o emisiune la TV in care un studiu arata ca ar trebui sa alocam cam cinci ore pentru a ne ingriji. Nu este adevarat. Trebuie sa ne planificam timpul, nu trebuie sa facem toate aceste lucruri in aceeasi zi.
De exemplu: epilatul o data la doua saptamani, pensatul la fel, celelalte tehnici de ingrijire zilnic.
Nu-i asa ca nu este greu?
Asa cum nu neglijam sa ne spalam pe dinti, sa folosim sapunul de fiecare data, nu trebuie sa uitam nici de celelalte lucruri, care tin tot de igiena si care pana la urma ne aduc numai beneficii si ne rapesc doar cateva minute din timpul nostru pretios.
Cu toate acestea vom opri timpul in loc.
De ce sa ne trezim la 40 de ani ca nu mai avem o piele elastica, ca vergeturile apar pe tot corpul, ca celulita nu mai poate fi ascunsa? Nu trebuie decat sa prevenim acest lucru.
De ce sa recurgem la operatii estetice sau de modelare corporala, care pana la urma lasa si ele cicatrici si nu intotdeauna dau efectul mult asteptat.
In afara de toate aceste efete negative sa nu uitam, oare toate ne permitem? Eu cred ca nu.

Toate acestea fiind enumerate, sa nu mai pierdem timpul. Haideti la magazin! Oare ce ne trebuie?
Vom cumpara un gel de dus hidratant, o crema hidratanta, una impotriva vergeturilor (in cazul in care avem nevoie) si o crema impotriva celulitei. Nu uita este mai usor sa previi!
In fiecare seara, dupa dus, nu uita sa aplici crema hidratanta pe toata suprafata corpului si sa insisti la nivelul calcaielor, genunchilor si coatelor. Sunt zonele care necesita o hidratare puternica.

De doua ori pe saptamana nu uita de crema anticelulita. Trebuie aplicata in zonele cu probleme printr-un masaj energic. Nu uita toate acestea le poti face acasa si nu necesita prea mult efort si timp.
Puteti folosi crema anticelulita de la Vichy (are un efect fantastic asupra celulitei). Eu am folosit-o zilnic timp de doua luni si pot spune ca face miracole.
Pe piata mai sunt multe alte produse, cum ar fi:
 Geomar - crema impact anticelulita, Galenic - Elancyl, Guinot Age Logic Minceur - Serum crema anticelulitica pentru corp, untul de cacao, Ivatherm resveratrox forte anti-cellulita, puteti alege din toata aceasta varietate ceea ce vi se potriveste mai bine.

De ce sa ne fie teama sa stam in fata oglinzii peste cativa ani, haideti sa prevenim nu sa combatem!




luni, 11 martie 2013

Uleiul de argan; Oare la ce ne foloseste?

Nu l-ai cumparat? Sigur ai in apropiere un magazin naturist de unde poti sa-l iei.

Am sa-ti spun la ce anume te ajuta, ce beneficii are si nu este foarte scump, iti poti cumpara in cantitati mici.O sticluta de 10 ml costa in jur de 12 lei si iti ajunge ceva timp.

Ce este arganul?
Arganul este unul dintre cei mai vechi copaci din lume si a fost numit "copacul vietii". El contine substante deosebit de valoroase pentru organismul nostru.
Poti folosi uleiul de argan in tratamente cosmetice, in tratarea unghiilor exfoliate, dar si in tratamentul parului degradat sau vopsit.

De exemplu: daca ai acasa o crema pentru fata de care nu esti foarte multumita poti adauga in ea cateva picaturi de ulei (de argan), o omogenizezi bine si obtii o crema foarte buna antirid si totodata hidratanta.

Poti gasi si in magazine creme gata preparate ce contin ulei de argan, trebuie doar sa citesti continutul si efectele ei si, cu siguranta, nu o sa poti sa te mai desparti de ea.
Uleiul de argan are un puternic efect antirid si regenereaza tenul. Este cel mai bun revitalizant al pielii.
Te ajuta in cazul in care ai nevoie de o hidratare puternica, hraneste foarte bine pielea uscata.

In cazul in care parul tau este supus multor actiuni  de vopsire, acesta va fi un bun remediu pentru varfurile tale uscate.
Se aplica pe par o cantitate mica, de la radacina pana la varfuri, pe toata lungimea parului, se lasa sa actioneze 20 de minute inainte de spalare.
Daca unghiile tale sunt casante si se exfolieaza usor, nu ezita sa-l folosesti pentru  ca acesta intareste unghiile. Este suficient sa-ti masezi  unghiile cu acest ulei si vei observa diferenta.
Poti folosi uleiul si pentru a preveni vergeturile si pentru ca pielea ta sa-si pastreze elasticitatea.

Nu degeaba i se spune "copacul vietii", el chiar reda viata intregului corp.

Ochelarii de soare accesoriu - doar atat?

Nu stiu in functie de ce criteriu va alegeti voi ochelarii de soare, pentru mine sunt foarte importanti.

Oare ce este mai important? Oare ce simt acei oameni care nu se pot bucura de lumina soarelui, de stralucirea stelelor, de chipul lor sau de privirea persoanei iubite, de chipul copilului sau?

Nu cred ca o sa reusim vreodata sa intelegem. Noi ne bucuram de toate aceste minunatii, dar cu toate acestea trebuie sa avem foarte mare grija de vederea noastra.
Ochelarii sunt un accesoriu si totodata o protectie foarte importanta a ochilor nostrii.
La inceput nu puteam sa ma obisnuiesc cu ei, ma durea capul, mi se pareau incomozi, dar acum am inteles ca sunt esentiali.
Vedeam oameni pe strada purtandu-i si mi se parea ca le da un aer superior, ca sunt mandrii, ca se pitesc cumva sub acele lentile mari si fumurii. Mi-a luat ceva timp pana am inteles cat de importanti sunt.

Trebuie sa alegi o pereche de ochelari buni, care sa te protejeze de radiatiile solare, nu sa fie doar un accesoriu.
Nu-ti cumpara ochelari de la primul chiosc sau din simplele magazine de accesorii. Pe langa faptul ca nu iti vor oferi protectie, te va durea capul si in timp pot dauna vederii tale.
Mai bine o pereche de ochelari buni, decat zece care iti fac rau.

Foarte buni sunt ochelatii de la Polaroid si ai destule modele de unde sa-ti poti alege ceva care sa te reprezinte.
Tot o marca buna sunt cei de la Moschino, eu i-am testat si sunt multumita.

Poti sa-ti iei ochelari cu lentile cat mai mari, sunt foarte interesanti si cei din jur vor fi foarte curiosi ce privire se ascunde in spatele ochilor de bondar. Vor fi curiosi sa descopere intregul tau chip.

 
Deci fii si tu misterioasa, fii un mic bondar!